+386 31 840 273 darjinsvetlepote@gmail.com

Metamorfna tehnika masaže

METAMORFNA TEHNIKA MASAŽE

Prenatalna terapija je nadgradnja refleksoterapije. Izhaja iz dejstva, da je mogoče energijske vzorce na stopalih ugotavljati tudi v nosečnosti. Na stopalih so vidne tudi prenatalne faze razvoja ploda.

S terapijo refleksnih con hrbtenice na stopalih, dlaneh in glavi, že veliko pred porodom vplivamo na pretok energije v plodu in nosečnosti. Kakovost nosečnosti se bistveno izboljša, plod se lepše razvije, porod je lažji, nosečnica se veliko bolje počuti.

 

Metamorfna tehnika je nastala na podlagi prenatalne terapije, ki se od refleksne terapije stopal, (ki deluje na fizični ravni in je učinek po izvedbi le te na spremembah v funkciji telesnih organov) razlikuje v tem, da se dogaja na absolutni ravni (onstran časa in prostora), ki deluje na stvaritvi drugih notranjih naravnanosti od časa zanositve, ki deluje na nezavedni ravni.

 

 

Pri metamorfni tehniki je pomemben pristop terapevta in klienta. Terapevt je samo katalizator, kjer se sproži zdravljenje v telesu klienta. Skozi proces se preminja notranja preobrazba stari vedenjski vzorci se preoblikujejo, posledično oseba regira drugače. Je tehnika gladenja, tapkanja, kroženja ali treplanja z enim ali več prsti na stopalih, rokah in glavi. Izvaja se na kosteh. Je terapevtska in enostavna metoda, ki ustreza vsakomur. Izvaja se brez priprav, ki jo lahko izvaja vsak posameznik sam sebi ali ožjim družinskim članom, ko ga terapevt pouči kako se izvaja. Poleg se lahko posluša glasbo,… Ni kontraindikacij.  

Terapija se začne izvajati na desnem stopalu (predstavlja realnost, nato na levem stopalu (predstavlja nerealizirane vzorce, ki so prisotni že od rojstva). S tem se omogoča preobrazba življenjske energije, spreminjajo se stvari in razvijajo se novi vzorci.

 

Učinki po izvedbi:

  • pozitivno vpliva na pretok energije v telesu,
  • sprošča napetost in agresivnost,
  • povečuje koncentracijo pri učenju,
  • pomaga pri odpravljanju psihičnih stranj (depresije, hipeaktivnosti, koncentracije…),
  • pomaga pri umirjanju, premagovanju strahov.

Kako pogosto se izvaja:

  • Odrasle osebe: 1 x tedensko/stopala, roke, glava / max. 60 minut,
  • otroci / stopala, roke, glava / večkrat tedensko / čas tehnike je odvisen od razpoloženja,
  • nosečnice: 1 x tedensko / stopala, roke, glava.